UstaBoya.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Tavan Boyası
  4. »
  5. Tavan Boyası Hangi Yöntemle Yapılır?

Tavan Boyası Hangi Yöntemle Yapılır?

Editör Editör -
105 0
tavan-boyasi-nasil-yapilir

Tavan boyası nasıl yapılır? Özel bir boyama yöntemi ile yapılır. Tavan, bir evde odanın üst kısmına verilen isimdir. Tavan boyama işlemi duvar boyama işlemine nazaran biraz daha farklı özelliklere sahiptir. Tavanı boyamak daha zordur ve daha yorucudur. Ancak işleme başlamadan önce almanız gereken önlemler vardır. Bu önlemler alındığında işiniz biraz daha kolaylaşacaktır.

Tavana özel üretilen boyalar, duvar boyalarına nazaran daha zayıftır ve silinmeye gelmez. Bu nedenle bu boyanın sadece tavan için kullanılması gerekir. Genellikle tavan için beyaz renk boya tercih edilir. Tavan boyasına genellikle yüzde on su katılır ve bu şekilde kullanılır.

Tavan Boyası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

tavan-boyasi-nasil-yapilir

Boyaya başlamadan bütün malzemeler hazır bulundurulmalıdır. Aksi halde boyama işlemi esnasında malzeme aramak zorunda kalırsınız ve bu durumda zaman kaybı yaşayacaksınız. Tavan boyası nasıl yapılır? Tavan boyasına başlamadan önce temin etmeniz gereken malzemeler şu şekildedir:

  • Tavan boyama işlemini kolaylaştıracak açılabilir bir merdiven gereklidir.
  • Boya tepsisi,
  • Duvar fırçası
  • Spatula,
  • Macun,
  • Bıçak,
  • İç cephe rulosu,
  • Kalafat, kalafat tabancası.

Rulo tercihi yaparken öncelikle mikro-fiber ürün tercih edilmelidir. Bu ürün boşlukları ve çatlakları kolay doldurur. Spatula ile kabarık yerler düzleştirilir. Tavan boyası nasıl yapılır? Macun çatlak ve kırık yerlerin doldurulmasında kullanılır. Kalafat çatlak doldurmaya yarar. Tavan için özel teleskopik sap kullanılır. Ayrıca tavandaki kırmalar için de ayarlanabilir köşe fırçası kullanılır.

Tavan Boyama İşlemi Öncesi

Boya işlemi öncesinde tavandaki çatlaklar doldurulur. Parlak yerler zımparalanır. Leke var ise silinir ve temizlenir. Tavanın bir fırça yardımı ile silinmesi durumunda yüzeydeki kir alınır ve bu şekilde daha etkili bir sonuç elde edilebilir. Tavan boyası nasıl yapılır? Macun ile çatlak ve dökülmüş yerler doldurulur. Zemin dökülüyorsa bu durumda zımpara vurulmalıdır ve zemin boyaya hazır hale getirilmelidir.

Tavandan damlayan boya zeminde kuruduğu zaman temizlemesi zordur. Bu nedenle zemine boyayı alt kısma geçirmeyen korucu kağıt veya bez serilmelidir. Bu şekilde temizlik işlemi daha kolay olacaktır. Boya işlerinde zemin temizliği en yorucu işlerden biridir.

Tavan Boyama İşlemi

tavan-boyasi-nasil-yapilir
Tavan boyası nasıl yapılır

Boyama işlemi öncesinde astar vurulması gerekir. Astar boyayı daha çabuk kapatır ve daha güzel bir görüntü oluşturur. Duvar boyanacak ise önce tavan boyanır ve daha sonra duvar boyanır. Köşeler için bant çekilmelidir. Kırmalar ve köşeler küçük bir fırça veya rulo ile yapılır. Bant çekildiğinde köşeler daha düzgün bir şekilde çıkar. Tavan boyası nasıl yapılır? Rulo ile boyama işleminde boşluk bırakmamaya ve boya lekesi oluşturmamaya dikkat edilir.

Boyayı kapı, pencere, parke, fayans ve elektrik prizi gibi bölümlere sıçratmamaya özen göstermek gerekir. Boya sonrası temizlik boya işinden daha zordur. Özellikle silikonlu çıkmayan boya işlerinde, kapı, pencere, parke, priz ve benzeri yerlere bulaşan boyalar kurumadan temizlenmelidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir