UstaBoya.net

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Boya Ustası
  4. »
  5. Boya Sonrası Temizlik Nasıl Yapılmalı?

Boya Sonrası Temizlik Nasıl Yapılmalı?

Editör Editör -
84 0
boya-sonrasi-temizlik

Boya sonrası temizlik işlemi ise kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri oluyor. Boya badana tarzı işlemler gerek evlerde gerekse ofislerde yenileme imkanı sunması sebebi ile büyük heyecan uyandırabiliyor. Zira boyama sonrasında bu işlem ortamın kullanılabilmesi açısından muhakkak gerekli oluyor.

Boya Sonrası Fırça Temizliği

Boya sonrası temizlik için fırçalardan başlamak en doğru karar olabilir. Zira kullanılan malzemelerin ve fırçaların temizliği ortamın açılmasına yardımcı olacak, alanın daha kolay temizlenebilmesine zemin hazırlayacaktır.

Fırça ve diğer kullanılan malzemelerin ikinci plana atılması temizlenen alanın daha sonra tekrar kirlenmesine neden olabilmektedir. Fırçaların temizliği ise kullanılan boyanın niteliğine uygun olacak şekilde gerçekleştirilmelidir.

Boya Sonrası Fırça Temizliği Nasıl Yapılır?

Boya sonrası fırça temizliği işlemi muhakkak kullanılmış olan boyaya uygun olacak şekilde yapılmalıdır. Aksi takdirde tam anlamı ile temizleme işlemi sağlanamayacak ve ürünler tekrar kullanılamaz hale geleceklerdir. Üstelik ortamın tekrar kirlenmesine neden olacak ve tüm çabalarınız boşa gidecektir.

Fırça ve Rulolar Su Bazlı Boyadan Nasıl Arındırılır?

Boya sonrası temizlik nasıl yapılmalı sorusunun ilk cevabı fırça ve rulo temizliğinden geçmektedir. Su bazlı boya ile yapılan işlemlerde kullanılan fırça ve rulolar ılık su ve deterjan yardımı ile kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Akan su altına tutmak fazla zaman kaybına neden olabilir. Bu sebeple su dolu bir kaba az miktarda deterjan dökerek rulo ve fırçalarınızı bir süre içerisinde bekletmeniz yardımcı olacaktır. Ruloların temizlenmesi biraz zaman alabilir. Zira el ile ovalamak gerekli olabilmektedir.

Fırça ve Rulolardan Yağlı Boya Nasıl Arındırılır?

boya-sonrasi-temizlik
Boya Sonrası Temizlik

Yağlı boya ile yapılan işlem sonrasında fırça ve ruloları temizlemek su bazlı boyalarda tercih edilen yöntemden biraz farklıdır. Zira yağlı boyalar ne yazık ki su ile arınma özelliğine sahip değillerdir.

Tiner, yağlı boyanın temizlenmesinde en önemli kimyasaldır. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise boya fırça üzerinde kurumadan önce temizliğin sağlanmasıdır. Zira ürünler kullanılamaz hale gelir ve temizleme işlemi gerçekleştirilemez.

Boya Yapılan Mekanın Temizliği

Boya sonrası temizlik nasıl yapılmalı sorusuna cevap arayanların ilk yapması gereken fırçaların temizliği olurken bir sonraki adım ise boya yapılan alanın temizliği şeklinde öne çıkmaktadır. Boya yapılan alanın temizliği için yerlere serilmiş olan muşambalar kaldırılmalıdır.

Boya öncesinde temizliği kolaylaştıran unsurlardan biri olan muşamba yere boya damlamasının önüne geçmeye yardımcı olacaktır. Muşambalar kaldırıldıktan sonra pervazlara ve süpürgeliklere damlamış olan boyaları görebilirsiniz.

Ilık su yardımı ile bu alanları kurumadan silmek gerekmektedir. Boya sonrası alanda temizlik yaparken kimyasal havanın solunmaması adına havalandırma işleminin gerçekleştirilmesi doğru olacaktır.

Boyama sonrasında genellikle pencerelerin camlarına da boya sıçramış olmaktadır. Bunun da çok kurumadan silinmesi kolaylık sağlayacaktır. Tüm alan temizlendikten ve boya kuruduktan sonra eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz.

Boya sonrası temizlikte kendinize fazla iş çıkarmamak için Boya Ustası Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? yazımızı incelemenizi öneririz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir